Het verhaal achter “Truth or Dare”

Terwijl wij druk in de weer zijn met de repetities voor de voorstelling “Truth or Dare” lichten we alvast een tipje van de sluier over het ontstaan van dit project.

Begin 2014

High van onze 1e voorstelling “Reflectie” voelen we dat het tijd is voor een nieuw project. Na een avondje filosoferen op café proosten we op een nieuwe werktitel “ Ouder”. Hoe beïnvloedt de relatie met je ouders je volwassen leven?
Niet veel later starten we met de eerste repetities voor dit project.

Medio 2014

We nemen een beslissing die ons leven ingrijpend verandert. We laten alles achter en vertrekken op wereldreis.
Voorlopig hangen we onze theaterplannen en ook “Ouder” aan de kapstok.

Medio 2015

Het begint weer te kriebelen. We repeteren op verschillende exotische locaties en de voorstelling “Khandas” is geboren.
We voelen ons nog steeds verbonden met het project “Ouder” maar het moet toch wachten tot later.

Medio 2017

Een jaar na de opvoeringen van “Khandas” zijn we op zoek naar een thema voor een nieuwe voorstelling. We bekijken de videobeelden uit 2014 van de repetities van “Ouder” en besluiten dat we dit thema opnieuw willen exploreren.

September 2017

Tijdens onze repetities in Manchester lopen we vast. Deze thematiek voelt niet langer relevant voor ons. Toch durven we het niet aan om alles radicaal weg te gooien. We hebben al zoveel tijd en energie in dit project gestoken.
In de hoop het project vast te kunnen houden maken we het thema breder.
Het nature/nurtere debat komt voorbij. Oedipus en Elektra worden gelezen. Wetenschappelijke literatuur wordt geraadpleegd om te kijken of er zoiets als ‘vrije wil’ bestaat. We blijven doorploeteren tijdens zenuwslopende repetities.

November 2017

In de Dordogne beschikken we thuis over een eigen repetitieruimte. Het lijkt een geschenk uit de hemel. Alleen lukt het niet om de ruimte warm te krijgen. Onze creativiteit daalt rechtevenredig met de temperatuur.
Op een ochtend heb ik, Ann, genoeg van de ijskou, van het thema ‘ouder’ dat mij niet langer uitdaagt, van mezelf omdat ik geen duidelijke beslissing durf te maken. Ik gooi de handdoek in de ring en besluit heel dramatisch om nooit nog theater te maken.
Een zwaar overdreven actie die gelukkig leidt tot een goed gesprek en nieuwe inzichten.

Ik heb samen met mijn man een eigen theatercompagnie. We maken voorstellingen op ons eigen ritme. We maken theater zonder een financieel risico te lopen. We beschikken over een gratis repetitiezaal. Ik heb alles en toch word ik daar met momenten heel ongelukkig van.

In de observatie van ons eigen leven dient het thema voor onze nieuwe voorstelling zich aan!

We hebben alles en toch zijn we niet gelukkig.

Zorg dat je er bij bent en bestel nu je tickets voor ‘Truth or Dare’.